I.v.m. vakantie worden bestellingen vanaf 26 september weer verstuurd

Zerowaste scheren

Met zo’n beetje elke activiteit en iedere aankoop die je doet komt wel minstens een beetje afval kijken. Plastic dat moet worden weggegooid, zeep die moet worden weggespoeld, etc. Toegegeven, het is enorm lastig om bij iedere stap die je zet na te gaan of je je voet bij wijze van spreken niet op een ecovriendelijker manier had kunnen neerzetten. Vind je het milieu toch belangrijk? Dan vergen sommige onderdelen van je levensstijl aanvankelijk misschien wat planning. Maar ken je die processen eenmaal uit je hoofd, dan gaat alles uiteraard een stuk sneller en gemakkelijker.

Zo is het ook met zerowaste scheren. We gaan er even met je doorheen. Vinden we leuk.

Wat is zerowaste scheren?

Simpelweg is dit een manier van scheren die het milieu niet – of zo min mogelijk – vervuilt. Dat betekent dat je niet na één of enkele scheerbeurten een mesje met een behuizing van plastic of een ander milieuvervuilend materiaal weggooit. In plaats daarvan kies je voor een product dat heel lang meegaat en waar je meerdere keren gebruik van kunt maken! Oftewel een mesje van metaal. Eventueel zelfs voorzien van een houten handvat. Ja, dat is in het begin even een investering, maar het betekent ook dat je niet om de haverklap een nieuw mes hoeft aan te schaffen!

zerowaste-scheren-met-safety-razor

Zerowaste scheren met een Safety Razor

Heb je nog niet heel veel ervaring met scheren? Dan is een Safety Razor precies wat je zoekt! Dankzij een gesloten kam snijdt het mes namelijk een heel stuk vriendelijker voor je huid dan een open kam model. Zorg wel dat je het mes op je huid houdt in een hoek van 45° en dat je geen lange halen maakt, maar korte bewegingen. Alleen de mesjes gooi je na verloop van tijd weg door de Safety Razor open te schroeven. Zo hoef jij niet telkens op zoek naar een nieuw scheersysteem en ben je ook nog eens milieubewust bezig! Go you!

Wat kan ik nog meer doen?

Zowel het milieu als jijzelf hebben baat bij milieuvriendelijke zeep. Zo weet je zeker dat de natuur niet belast wordt bij het maken ervan en ook dat je huid niet doordrongen wordt van schadelijke stoffen. Waarom zou je niet gewoon je scheerzeep zelf maken? Dat kan namelijk! Al wat je daarvoor nodig hebt is een stuk ecovriendelijke zeep en een speciale rasp. Het liefste is deze ook gemaakt van gerecycled plastic of een ander soortgelijk materiaal. Ja, dat betekent soms dat je een beetje je best moet doen met zoeken, maar uiteindelijk zul je alleen maar tevreden zijn met je keuze. Bovendien helpt het brede assortiment van Clubeco je al enorm!

Mindset veranderen

Bewust kiezen, daar gaat het om. Als je al weet dat zerowaste scheren bestaat, wat is er dan nog meer mogelijk in je dagelijkse doen en laten om dat kleine beetje bij te dragen aan een schoner milieu? Sta even stil bij de wereld waarin we nu leven en hoe die er over tien, twintig jaar uitziet als we gewoon zo doorgaan. Is dat een omgeving waarin jij wilt dat je (klein)kinderen opgroeien? Natuurlijk niet. Je staat misschien niet stil bij welke processen allemaal vervuilend zijn voor de natuur. Dat is heel goed voor te stellen. Maar als je al weet dat zerowaste scheren mogelijk is… wat dan nog meer? Houd zowel je omgeving als Clubeco in de gaten en je komt er vanzelf achter!

Plaats een reactie