Wellness dagje thuis

Herken jij je erin dat je na een weekend eigenlijk eerst moet bijkomen van die vrije dagen alvorens je weer aan het werk moet? Dan kun jij een wellness dagje thuis wel gebruiken! Natuurlijk kun je ook gewoon een spa bezoeken, maar misschien vind je het juist aantrekkelijker om in je eigen omgeving helemaal tot rust te komen. Al die spanning van je schouders, uit je hoofd, eruit, pft, weg! Een wellness dagje thuis zal je helpen om de balans tussen werk en thuis, tussen stress en ontspanning, helemaal terug te vinden.

Booktub

Benodigdheden

Om helemaal tot rust te kunnen komen, ga je een aantal dingen nodig hebben:

  • Schone badkamer: hygiënisch, netjes en opgeruimd. Misschien nog een beetje leuker aangekleed dan normaal. Denk aan wat je met het licht kunt doen door voor bepaalde spotjes op slimme plekken te kiezen! Oh, waar het op licht aankomt…
  • Kaarsen: dat maakt het wel zo sfeervol, toch? Zorg wel dat je ze niet om kunt stoten en dat ze je sowieso niet in de weg zitten. Maar ze maken het plaatje wel helemaal af, zeker wanneer het al wat begint te schemeren of al donker wordt!
  • Bloemen: de aanblik en de geur ervan laten al die zorgen al bijna direct van je af glijden! Niet iedere badkamer is natuurlijk even groot. De een zal flink veel boeketten neer kunnen zetten, de ander zal het bij één of meerdere (kleine?) vaasjes moeten houden. Maar de sfeer van je badkamer wordt er alleen maar beter op: voor de komende paar uren is dit volledig jouw plek!
  • Muziek, maestro: natuurlijk heeft niet iedereen dezelfde smaak en kan het zijn dat je helemaal kalmeert van Hardcore for Life of Metallica’s Master of Puppets. Echter, iets ontspannends is wel zo fijn. Leg je telefoon binnen handbereik op een veilige plek. Gebruik eventueel zelfs een Bluetooth speaker voor iets meer kwaliteit in het geluid. Kies een album uit of stel een playlist samen die jou volledig naar andere sferen brengt.
  • Literatuur: of lectuur, mag ook. Zolang je in een lighouding op je bank of in je bad vertoeft, heb je misschien wat afleiding nodig. Eindelijk heb je de tijd om die spannende roman uit te lezen of dat ene artikel in je favoriete tijdschrift van begin tot eind te lezen. Wat let je? Geniet ervan!
  • Culinaire hoogstandjes: maar wel gezonde, hè? Terwijl je jezelf verzorgt of de behandeling lekker laat inwerken, verwen je jezelf met snacks die je tevoren al had klaargemaakt. Dat kun je overigens ook doen voor de maaltijden in de rest van de dag: zorg dat ze koud zijn en meteen genuttigd kunnen worden, of dat opwarmen geen tijdrovende klus is. Laat staan intensief. Want dan doe je al die ontspanning teniet!
  • Wierook en geurkaarsen: of één van beide. Te veel van het goede gaat ook zo opvallen, hè? Ten kwade, nog wel. Maar een fijn aroma in je woning op de dag die geheel in het teken van jouzelf staat, is absoluut noodzakelijk. Gebruik ook je favoriete zeep om jezelf mee te verzorgen en je bovendien met een prettig luchtje te omringen.
  • Handdoek en badjas: afhankelijk van wat je gaat doen heb je van elk misschien wel meer dan één nodig. Je wilt jezelf droog kunnen deppen en ook te allen tijde een makkelijk kledingstuk om je lichaam hebben dat je aan en uit kunt doen op momenten dat je bezig gaat met jezelf verzorgen – of juist toe bent aan wat rust.
  • Lotions, oliën, shampoos en crèmes: en nog veel meer producten die je gebruikt om jezelf mee te verwennen. Ga dan wel bij jezelf te rade wat je allemaal wilt doen tijdens je welverdiende dagje.
  • Tijd: in 1998 verwende Herman Finkers ons met zijn programma Kalm aan en rap een beetje. Dat is echter geen streven tijdens een wellness dagje. Plan er dus ruimschoots de tijd voor in. Zet je telefoon op stil, negeer de deurbel en sluit je even helemaal af. Jouw dagje is van jou, en niet om te delen met anderen. Tenzij ze gezellig met je meedoen, natuurlijk.
RockBottom

Activiteiten

Wat je allemaal gaat doen om tot rust te komen, hangt af van… waar jij kalm van wordt. En waar jij je al heel lang op verheugt! Misschien zijn je vingers en nagels aan wat extra aandacht en liefde toe. Kun je wel een voetenbadje gebruiken. Of heeft de rest van je lichaam ook flink wat focus nodig? Dan kun je van je badkuip jouw fort maken! Maar ga er wel uit voordat je huid te erg begint te rimpelen, hè? Haar- en gezichtsmaskers zijn op zulke dagen ook ontzettend populair. En heb jij nou een partner of goede vriend(in) met magische handen? Dan mag hij of zij je wel eens een heerlijke massage geven! Gevolgd door – of gecombineerd met – een heerlijke scrub… zie je het al voor je? Droom dan niet verder maar maak dat wellness dagje realiteit!