I.v.m. vakantie worden bestellingen vanaf 26 september weer verstuurd

Over Clubeco

Beter voor de wereld zorgen begint bij jezelf. Makkelijker gezegd dan gedaan. Want je hebt wel wat beters te doen dan zoeken naar het beste milieuvriendelijke alternatief. Daarom ben ik Clubeco gestart: ik wil je helpen om kleine milieuvriendelijke veranderingen in je leven aan te brengen. Het hoeft niet perfect, zolang je je best maar doet.

Want als iedereen een beetje verandert, doen we met z’n allen écht iets goed voor de wereld.

Over Hester

Ik ben Hester Geerdink en ik wil de wereld verbeteren door het plasticverbruik in Nederland te verlagen en natuurlijke producten te promoten.

Dit wil ik bereiken met mijn plasticvrije webshop waarin alledaagse artikelen verkocht worden die Nederlandse huishoudens duurzamer maken.

Ik ben opgegroeid in een milieubewust gezin in Friesland. Ik ben niet anders gewend dan dat mijn moeder in de keuken alle gebruikte theezakjes demonteert (het label hoort bij het oud papier, het nietje bij restafval en de thee kan voor de tuin gebruikt worden) of die koffiepads kapot knipte om de koffieprut over de tuin te verdelen. Als we het koud hadden, deden we een extra trui aan in plaats van de verwarming omhoog schroeven. Of het nu regende, hagelde of sneeuwde, we gingen met de fiets. En ik ben blij dat ik dat geleerd heb.

In de loop der jaren bleef ik geïnteresseerd in het milieu. Ik krijg kippenvel als ik mensen zie de verwarming in huis op 25 graden zetten, of allerlei goedkope gadgets van goedkope sites vanuit Azië laten verschepen zonder na te denken over de impact die dat op de wereld heeft.

De laatste tijd merkte ik dat ik graag iets voor de wereld wil betekenen. Als je je steeds ongelukkig voelt als je in het nieuws hoort over de hoeveelheid plastic in de oceanen, dan moet je er ook iets aan doen vind ik. Toen ik had besloten dat ik aan de slag wilde om de wereld te verbeteren, heb ik nagedacht over wat mijn opties zijn.

  1. Vanaf een surfbord plastic uit het water vissen
  2. Mijn marketingachtergrond inzetten om te zorgen dat we met z’n allen minder plastic gebruiken (voorkomen is beter dan genezen).

Je kunt al raden welke optie ik gekozen heb. Respect trouwens voor Merijn Tinga, die voor optie 1 heeft gekozen. Merijn is ‘plastic soup surfer’. Ik ontdekte dat deze held ook uit Leeuwarden komt. Coincidence? I think not..

Op 7 december 2019 is Clubeco live gegaan. Ik heb er enorm veel zin in om er een succes van te maken en anderen te inspireren. Met kleine veranderingen in ons dagelijks leven, kunnen we er écht voor zorgen dat er minder plastic in de natuur terecht komt.

Je hoeft niet direct van jezelf te eisen dat je #zerowaste leeft. Echt niet. Als je geen tijd of zin hebt om gebruikte theezakjes te demonteren, dan snap ik dat. 😉 Zolang je je maar bewust bent van de impact die wij als mensen op de wereld hebben en hoe we dit kunnen beperken. Het is niet ingewikkeld, begin bijvoorbeeld met er voor zorgen dat je zo min mogelijk plastic producten koopt. Dan ben je al super goed bezig!

Clubeco in de media

In januari 2020 heeft Leo Middelsé (een omroep in Leeuwarden omstreken) een tv-interview afgenomen. Bekijk het interview (de link gaat naar de video op Facebook).