Werfzeep

Shampoo, schoonmaakmiddel, afwasmiddel en gewone zeep: de meeste van de producten uit deze categorieën zitten vol met plastic deeltjes die allemaal in de oceaan terechtkomen of op een andere manier een schadelijke voetafdruk in de natuur achterlaten. Maar dat kan ook anders! Werfzeep is het geesteskind van Evelien van Zonneveld en Laurens van der Wee, die in 2009 zagen hoe in Canada zeep werd gemaakt in een familiebedrijf op de meest traditionele manier. Meteen was het stel verkocht! Eenmaal thuis in Utrecht begonnen ze zelf met het maken van hun Werfzeep in een historische werfkelder. Het resultaat? Dat kun jij nu uitproberen!

Werfzeep ingrediënten

De inhoud is het belangrijkste aan Werfzeep. Alleen natuurlijke ingrediënten bevinden zich in deze blokken. Verreweg de meeste hiervan zijn te vinden in het Wickenburghse bos, waar de enthousiastelingen van het Werfzeep team dan ook vaak te vinden zijn. Hier is ook de kruidentuin van het bedrijf te vinden.

De Werfzeep ingrediënten die niet nabij huis te vinden zijn, worden ingekocht bij een vaste groep boeren en leveranciers. De oliën zijn dan ook niet bewerkt, zodat de verzorgende eigenschappen van de bestanddelen intact blijven.

Werfzeep soorten

Voor de vegans onder ons zijn alle Werfzeep soorten geweldig nieuws, omdat ze volledig plantaardig zijn! Oké, twee uitzonderingen: een zeep en een shampoo, die allebei bijenwas als basis hebben. Dan weten jullie dat even.

De diverse Werfzeep soorten hebben allemaal verschillende eigenschappen en doeleinden. Zo is er een schoonmaakzeep van citroen en citronella die je in de wasmachine, als allesreiniger en – uiteraard – voor schoonmaakklussen kunt gebruiken. Bloesemzeep ligt vooral in keukens en badkamers om je handen mee te wassen. Droge huid? Niet als je de groene klei variant van Werfzeep gebruikt!

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Benieuwd naar de verschillende soorten Werfzeep? Bekijk dan het gehele Werfzeep assortiment op de Clubeco website.

Werfzeep kopen

Het kost je nauwelijks moeite om online jouw favoriete Werfzeep te kopen! Het enige dat wat je hoeft te doen is het product van jouw keuze in je digitale winkelmand te leggen. Vervolgens rond je de bestelling af door op ‘afrekenen’ te klikken. Vervolgens hoef je enkel nog je naam, e-mailadres en bezorgadres in te vullen.

Maar wacht even, je kunt ook nog een handige Bubble Buddy samen met je Werfzeep kopen! Hiermee kun je de zeep raspen in porties om er je eigen sop mee te maken. Hij fleurt je keuken of badkamer ook nog eens helemaal op en is in meerdere kleuren verkrijgbaar. Bekijk bovendien de andere zeepaccessoires, zoals zeepbakjes van bamboe en zeepzakjes van sisal.

Toont alle 11 resultaten