I.v.m. vakantie worden bestellingen vanaf 26 september weer verstuurd

Mei PlasticVrij

De vijfde maand van het jaar is er eentje om eens goed naar jezelf te kijken. Naar ‘mei’, snap je? Mij? Ja? Nee…? Hm.

Hoe dan ook, het initiatief Mei PlasticVrij dient zich weer aan. Dat houdt in dat je een hele maand lang zo veel mogelijk leeft zonder gebruik te maken van kunststof. Is dat moeilijk? In principe niet. We willen je echt niet aanraden om alle plastic voorwerpen uit je huis te verwijderen, wel om er niet meer aan te schaffen of vervangen dan nodig is. Ben je benieuwd hoe jij Mei PlasticVrij door kunt komen? Lees dan snel verder!

Bon Appetit

Broodnodig

Boterhamzakjes zijn hartstikke handig, maar vervuilen wel het milieu. Je gebruikt er eentje, haalt tezijnertijd je lunch eruit en gooit de verpakking daarna weg. Maar dat hoeft dus helemaal niet! Kies gewoon voor een broodtrommel. En ja, die mag best van plastic zijn, aangezien je hem vaker gebruikt! Maar een metalen variant is wel steviger. En mooier. Eet jij salades als lunch? Kijk dan eens bij de Hugger bags.

Hoe mooi die thermos staat

En niet alleen thermoskannen/flessen bevelen we aan, ook andere bekers voor koffie en thee die je afwast en daarna nog eens vult. Het gaat er puur om dat je waar en wanneer dan ook van jouw favoriete drank kan genieten zonder dat je bijdraagt aan de kolossale afvalberg die zich onvermijdelijk over de oceanen verdeelt. Minder afval en meer warmte. Wat wil je nou nog meer? P.S.: we bedoelen met dat laatste dus de temperatuur van je koffie, thee of choco, niet de opwarming van de planeet.

Rietjes

Om door een rietje te halen

Breekt de zon door, dan wil je natuurlijk met een verkoelend drankje op je terras flink wat stralen opvangen en bruin bakken. Deponeer in je glas – of kokosnoot, pak lekker uit! – een rietje dat ecovriendelijk is. Van bamboe, bijvoorbeeld. Ook metalen rietjes die je keer op keer kunt gebruiken nadat je ze afwast, behoren tot de mogelijkheden. Scheelt jou ook weer in je portemonnee, dat je niet steeds nieuwe hoeft aan te schaffen!

bath

Zorg goed voor jezelf!

En voor de planeet, uiteraard. Dat doe je door enkel verzorgingsproducten te gebruiken waar geen schadelijke middelen in zitten. Datzelfde geldt natuurlijk voor schoonmaak- en afwasmiddelen. Al die microdeeltjes komen ook weer in het milieu terecht en zijn schadelijk voor plant en dier. En uiteindelijk ook voor de mens, natuurlijk.

Theezeef

Kruidenkop

Theezakjes? Ja, zelfs daar is plastic in verwerkt! Gelukkig zijn kruiden daarvoor ook los te koop. Die giet je in een filter, zodat je je eigen melange kunt maken. Dubbel voordeel, toch? je bent milieubewust bezig en bepaalt ook nog eens zelf welke smaak je tot je neemt! Bovendien staat zo’n potje ook nog eens veel leuker dan een zakje in een glas laten trekken.

Nu even niet!

Is de nood niet aan de man – of vrouw, laten we politiek correct blijven? Dan kun je er ook voor kiezen om de aanschaf van plastic producten even over de maand heen te tillen. Zeker wanneer het gaat om artikelen die snel weer vervangen moeten worden. Wees creatief en maak een alternatief! Of ga zelf op onderzoek uit om te zien of en hoe je het beter kunt doen. Misschien ga jij met jouw initiatieven wel het verschil maken, ook buiten Mei PlasticVrij om!

Plaats een reactie