I.v.m. vakantie worden bestellingen vanaf 26 september weer verstuurd

Hoe gebruik je herbruikbare make-up pads?

Waarom plasticvrij make-up verwijderen?

Je kent ze vast wel, van die reinigingsdoekjes waarmee je je make-up verwijdert. Super makkelijk, maar helemaal niet duurzaam natuurlijk. De doekjes zijn voor eenmalig gebruik, dus er worden heel wat bomen voor gekapt + er zit microplastic in de doekjes. Microplastic zijn kleine plastic deeltjes, vaak toegevoegd aan verzorgingsproducten, maar ontstaan ook wanneer je plastic produten gebruikt. Bij schuursponsjes bijvoorbeeld (je weet wel, van die vrolijk gekleurde afwassponzen), laten kleine stukjes plastic los.

Al die kleine stukjes plastic komen via de gootsteen in ons water terecht. Zie daar de mede oorzaak van de plasticsoep in de oceaan. Het gaat dus echt niet alleen om plastic zakken en ander afval dat hoppakee de zee in wordt gegooid, op heel veel andere manieren komen er ook plasticdeeltjes in onze oceanen en zeeën terecht. Vissen krijgen dit binnen, en wanneer die op je bord belandt krijg je zelf ook allemaal microplastic binnen. Tijd voor verandering!

hoe-gebruik-je-makeup-pads

Make-up verwijderen met herbruikbare make-up pads

Je kunt herbruikbare make-up pads op veel verschillende manieren gebruiken. In principe kun je alle make-up removers er wel mee combineren.

Hoe ik ze gebruik:
1. Doe een beetje amandelolie (of een andere olie die je als make-up remover gebruikt, zoals kokosolie of arganolie) op een herbruikbare make-up pad.
2. Wrijf met de make-up pad zacht rondjes over je gezicht. Als je mascara gebruikt kun je een paar keer zachtjes over je wimpers heen gaan zodat de mascara los komt van je wimpers. Schrik niet als de make-up resten nog op je gezicht zitten en je huid vet aanvoelt. In stap 4 lossen we dit op. 🙂
3. Doe op een schone make-up pad rozenwater, of een ander product die je als tonic gebruikt. 
4. Wrijf met de tweede pad zachtjes rondjes over je gezicht heen. De tonic zorgt er voor dat de make-up restjes en de olie (of andere make-up remover product) verwijderd worden. Na de tonic voelt je gezicht helemaal schoon en fris.

Tip: je kunt ook eerst olie op je handen doen en daarmee make-up verwijderen. Je gebruikt dan dus maar één pad, namelijk die met tonic. Je kunt de olie goed over je gezicht verdelen met je vingers, én het scheelt was. 😉

hoe-gebruik-je-makeup-pads-2

Herbruikbare make-up pads wassen

De pads kun je na gebruik even uitspoelen met koud of lauw water en vervolgens laten drogen. Het direct na gebruik uitspoelen is optioneel, maar ik merk wel dat de pads dan makkelijker schoon te houden zijn. Tip: bewaar ze in het bewaarzakje waar je de pads in ontvangt. Als je genoeg pads in het waszakje hebt zitten, gooi je het zakje met pads gewoon in de wasmachine en was je ze op 40 °C. Daarna hang je ze aan de waslijn te drogen. Gelukkig zijn ze lekker snel droog, zodat je ze snel weer kunt gebruiken. 🙂

Hoe verwijder jij je make-up?

Plaats een reactie