I.v.m. vakantie worden bestellingen vanaf 26 september weer verstuurd

Je zou kunnen zeggen dat jij in principe helemaal niks meer hoeft te doen. Alles is al gedaan! Daarmee doelen we op de herfstkunst die overal om je heen in volle glorie aanwezig is. De van zichzelf al schitterende bladeren krijgen nu de meest adembenemende kleuren! Maar goed, inspirerende tinten zitten ook al in de potjes en tubes verf die je over papier en canvas verspreidt. Je kunt die twee dus ook prachtig met elkaar combineren!

En buiten kun je al van deze kleurrijke periode genieten. Maar hoe tof is het om die ook naar binnen te brengen? Spoler: heel tof! Daarom hebben we een aantal ideeën voor je opgesteld die het ‘treurseizoen’ juist vrolijk maken in jouw interieur!

Design

Het witte doek

Dat mag overigens een andere kleur hebben voordat je gaat schilderen. Maak je canvas zwart of groen of welke basis jou maar het beste past.

Voordat je je precieze penseel – of klodderrijke kwast – ter hand neemt, heb je enkele voorbeelden nodig. Buiten liggen de bladeren voor het oprapen. Neem er zo veel mogelijk verschillende mee en trek de vorm over. Gebruik pen of potlood om de vorm ervan op papier te zetten. Of neem een extra stap en leg een overtrekvel over het blad heen en neem dán de vorm over. Knip die uit en gebruik de omtrek om deze op een stuk stevig papier of zelfs karton te zetten. Die knip je vervolgens uit. Herhaal dit trucje voor alle bladeren die je hebt meegenomen, totdat je mooie, gedetailleerde en stevige patronen hebt om mee te werken.

Maak een palet aan met herfstkleuren en/of de tinten waarmee je die kunt mengen. Spuitbussen werken hier ook heel mooi. Het is namelijk de bedoeling dat je de vormen tegen het canvas gedrukt houdt – of er op legt – en de verf er overheen strijkt. Of spuit, natuurlijk. Zo heb je een warm kleurig tafereel met de witte afdrukken van de bladeren die je hebt gevonden!

Paint

Herfst in stukjes

Iedereen kan met behulp van steekschuim en wat takken en andere natuurproducten een herfststukje maken. Maar eikels, kastanjes, beukennootjes en bladeren zijn ook prachtige versieringen in je plantenpotten! Natuurlijk moet er wel genoeg ruimte overblijven om ze water te geven. Doe dat ook voorzichtig, opdat je decoraties niet bederven.

Maar weet je dat prachtige doek nog dat je maakte op basis van ons vorige voorbeeld? Daar kun je natuurlijk ook al deze ecologische accessoires aan bevestigen om ze nog mooier te maken! De mogelijkheden, lieve lezer, die zijn eindeloos…

Shiny

Bladeren op schaal

Eigenlijk juist op levensechte grootte. Want zie, die vormen die je eerder al had toegepast als sjablonen? Gooi ze nog niet weg! Pak een stuk klei – dat kan oven- of zelfdrogende zijn, mag je lekker zelf weten – en maak dat plat met een deegroller. Gebruik de sjablonen om er nauwkeurige bladervormen van uit te snijden. Druk hier zelf nog even de nerven in, zodat ze al meteen nog echter lijken. Zeker in het geval van grotere bladeren, zoals de eik en de esdoorn, kun je hier de kleivorm een beetje naar binnen toe buigen. Zo wordt het een schaaltje. Laat de klei drogen – al dan niet in de oven, dus – en beschilder deze vervolgens. De verf moet je nog wel hebben liggen.

Je huis klaarmaken voor de herfst? Dat kan op de meest creatieve manieren, zoals je ziet!

Plaats een reactie