I.v.m. vakantie worden bestellingen vanaf 26 september weer verstuurd

Babyshower

Wanneer een nieuw klein mens op komst is, kan de moeder alle steuntjes in de rug gebruiken van vrienden en familie. Hoog tijd dus om een ludieke babyshower te organiseren! Deze feestelijke bijeenkomst wordt georganiseerd op het moment dat de kleine zich nog in de buik van zijn of haar moeder bevindt. Hiermee laat je haar merken dat ze er niet alleen voor staat. Tijdens de babyshower is er volop plaats voor gezelligheid, gelukwensen en cadeautjes voor de aanstaande ouders. Het liefst natuurlijk met betrekking tot de baby!

Zoals zoveel fenomenen is ook deze over komen waaien uit de Verenigde Staten en werd aanvankelijk enkel gevierd om de komst van de eerstgeborene luister bij te zetten. Maar ieder kind verdient een feestje, dus laat je daar niet door belemmeren! Ook de broertjes en zusjes van de oudste zijn welkom en dat mag mama weten ook. Hieronder lees je enkele tips om van iedere babyshower een enorm succes te maken!

Skoenties

Tip 1: Luister naar de moeder

Dat klinkt erg streng, maar je hebt wel rekening met haar te houden. Zeker wanneer zwangerschapskwaaltjes zoals misselijkheid en vermoeidheid de kop op steken, wil je niet langer blijven dan je daadwerkelijk welkom bent. Sommige voedingsstoffen zijn slecht voor haar tijdens de zwangerschap, of ze reageert er slechter op dan daarvoor. En sommige moeders hebben niks met babyshowers. Peil dat dus goed van tevoren! En zolang je de mama-to-be in kwestie goed kent, is het geen enkel probleem om te vissen naar haar specifieke wensen en voorkeuren, waar jij dan weer slim op in kunt spelen.

Bobbels

Tip 2: De locatie

Het liefste is een babyshower natuurlijk een verrassing. Afhankelijk van hoever ze al heen is, kun je de aanstaande geboorte mooier maken door bijvoorbeeld een high tea te organiseren. Dat kan bij een horecabedrijf of bij jou thuis. Natuurlijk is iemand anders uit jullie persoonlijke kring eveneens een optie. En wil je het persoonlijk aanpakken? Maak de hapjes en drankjes dan helemaal zelf! Sterker nog, vraag iedereen om een culinaire bijdrage te leveren. Let hierbij wel op de dieetwensen van de aanstaande moeder – en andere gasten.

Kortom, de locatie is met een beetje geluk zo geregeld. Nu nog iedereen op de hoogte stellen, bijvoorbeeld met behulp van een prachtig opgemaakte uitnodiging. En je hebt een smoes nodig om de moeder er naartoe te lokken! Net zoals alle andere zaken omtrent de babyshower: wees creatief.

TheHangingGarden

Tip 3: Hapjes en drankjes

Hierin ben je helemaal vrij, zolang je dus maar op de restricties let waaraan je zwangere vriendin, nicht, zus of dochter aan gebonden is. En het liefste zorg je natuurlijk dat het buffet een baby thema heeft! Denk aan de kleuren, specifieke decoraties, etc. Het Internet en jouw creatieve brein zijn hierbij onuitputtelijke bronnen van inspiratie. Houd het zo gezond mogelijk. Zorg dat er voldoende groente en fruit op tafel staan. Plus diverse sappen, bijvoorbeeld.

FOOD

Tip 4: Activiteiten

Je kunt het heel gezellig hebben met elkaar zonder ook maar iets bijzonders te doen, maar dit moet wel een heuglijke dag worden. Organiseer daarom spelletjes met een babysausje eroverheen. Bijvoorbeeld een quiz met zwangerschap en/of de aanstaande moeder als thema. Een bingo met plaatjes van luiers, spenen en kinderwagens in plaats van cijfers. Ga gezellig samen kruippakjes beschilderen. Koekhappen met snoepspenen, noem maar op! Let wederom wel op het energieniveau van de moeder.

LOSGAAAAAAN

Tip 5: Cadeaus

Hoe dankbaar zal de aanstaande moekes zijn wanneer ze ziet hoeveel aandacht en liefde er aan haar geschonken is, eveneens in de vorm van geschenken? Zo kun je een inventaris maken door haar heel slinks te vragen wat er allemaal nog moet gebeuren en welke items ze nog aan dient te schaffen voor de kleine. Neem haar ontzettend veel moeite uit handen door speelgoed, babyflessen en spenen cadeau te geven. Zeep, shampoo en billendoekjes voor de kleine zorgen dat de kleine qua hygiëne straks niks te klagen heeft. Laat de baby maar komen!

KIJKUITEENBOM